Keresés

Fácán

LinkajánlásVadételek Vadételek vadetelek.lap.hu/9-99hu14933149592009-12-22 21:26:502017-04-27 19:42:39Central Médiacsoport Zrt.centralmediacsoport@centralmediacsoport.hu2009

Meghatározás

Nem védett, vadászható madárfaj. A kakas testhossza 66-89 cm, a tyúk 53-66 cm. A kakasok farka hosszú faroktollakból áll, a színezete is sokkal élénkebb, mint a tojóé. A fej oldalsó része vörös a fej többi része sötétzöld. A nyakon fehér örv látható. A test zömében vörösesbarna apró fekete és szürke mintázattal. A tyúkok termete kisebb és színezete egyszerű világosbarna. A fiatalok a tojóhoz hasonlóak. Hazánkban szinte mindenhol elterjedt, főleg mezőgazdasági területeken, magas fűvű réteken és sűrűbb bokrosokkal tarkított erdei tisztásokon fészkel. A fészkét földre építi, a tojó 8-15 tojását 23-28 nap alatt költi ki. A fiókák fészekhagyók.<br />Táplálékát főleg gyommagvak és növényi részek alkotják, de fogyaszt rovarokat is.<br />Hazánkban állandó madár, de télen a vadetetőket is látogatja.

Szponzorált hirdetések

Hirdetés

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza:Fácán
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem Elküldés 
eXTReMe Tracker